Ιστορία

-----

Στα βρεφικά του χρόνια, αυτό το κτίριο που ονομαζόταν τότε «o μαύρος γάτος» φιλοξενούσε ανθρώπους της υψηλότερης τάξης του χωριού. Οι καπετάνιοι από τη Μεσόγειο Θάλασσα ίσως έχουν μοιραστεί  ένα-δύο ποτά με τους ντόπιους του 1940 αρκετές φορές!

Στη δεκαετία του 1960 ήταν το ΚΤΕΛ ένα τυπικό κρητικό «καφενείο» με ξύλινες καρέκλες και τραπέζια.

 

 

Το χειμώνα του 1989, οι δύο γιοι του ιδιοκτήτη του καφενείου ανέλαβαν και δημιούργησαν με πολλή αγάπη και αφοσίωση, αυτό πολύ σημαντικό για την κοινωνική ζωή της Παλαιόχωρας, σημείο συνάντησης.

Ονομασμένο από το παρατσούκλι του μεγαλύτερου  γιου «Άγιος», είναι περήφανο που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες νύχτες σε πολλών ανθρώπων τις ζωές .

 

 

Αυτό το μέρος θα γίνει οτιδήποτε θέλεις να γίνει. Πρωινός καφές στο γωνιακό τραπέζι,με θέα τον κόσμο να τρέχει πάνω κάτω, ήσυχη παγωμένη μπυρίτσα πριν ή μετά τη θάλασσα, βραδινό κρασάκι πριν το φαγητό ή λαχταριστά τσαxπίνικα κοκτέιλ μέχρι το ξημέρωμα!

Δύσκολο να ξεχαστεί και με θαμώνες από όλο τον κόσμο, αυτό το μικροσκοπικό καφέ μπαρ έχει μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ξεχειλίζει με λεπτομέρειες χειροποίητης γοητείας που κάνουν τα μάτια να περιπλανώνται στο χώρο και κάθε τόσο  να σταματούν για να κοιτάξουν πινελιές που εκφράζουν τη μοναδικότητα του χαρακτήρα του.

Είναι σχεδόν αδύνατο να μην δημιουργηθεί ένας δυνατός δεσμός με αυτόν τον ζωντανό οργανισμό  που λέγεται «Άγιος». Ένα από τα πράγματα που δεν ξεχνιούνται είναι η αίσθηση ότι ανήκεις εκεί!

Η ατμόσφαιρα που σε κάνει να θέλεις  να κάτσεις λίγο παραπάνω ότι ώρα κι αν πρέπει να σηκωθείς την επόμενη μέρα είναι άπλα μαγική και σε κάνει να νιώθεις μια απολυτή ικανοποίηση για τις ώρες που πέρασες εκεί μέσα με τους κοντινούς σου ανθρώπους αλλά και με άτομα που μόλις γνώρισες!

Γίνε κομμάτι της ζωής μας και θα είμαστε μέρος της δικής σας για πάντα!

 

Υπόσχεση!

 

Άγιος